rubriek.nl | contact | adverteren | disclaimer |    
 

SCHEIDEN MET JE EX EN TOCH SAMEN GOEDE OUDERS

Carlijne de Vos

Een scheiding is en blijft een pijnlijke zaak.

 

Zeker als er kinderen bij betrokken zijn dan heb je toch een blijvende band met je ex en zul je een manier moeten vinden om zo prettig mogelijk met hem/haar om te gaan. Dit boek kan je hier bij helpen.

 

Scheiden van verschillende kanten belicht

De scheiding wordt in dit boek van verschillende invalshoeken belicht, waarbij de gevoelens van beide ex-partners zeker niet vergeten worden. Hoe ga je om met gevoelens onzekerheid als je je leven alleen moet opbouwen, van schuld, verdriet en woede, maar vooral: hoe zorg je dat die gevoelens zo min mogelijk invloed hebben op je rol als ouder.

Ook als beide ouders weer in een min of meer stabiele situatie terecht zijn gekomen, kunnen zich toch weer moeilijke situaties voordoen die extra aandacht nodig hebben. Denk bijvoorbeeld aan een nieuwe partner of de geboorte van een kind bij één van de ouders.

 

Niet alleen aandacht voor de kinderen

Hoe moeilijk het ook kan zijn, als je samen kinderen hebt is het noodzakelijk om toch een manier te vinden zo goed mogelijk met elkaar om te gaan.

Prettig aan dit boek is dat het niet alleen gericht is op het welzijn van het kind. Er wordt evenveel aandacht besteed aan de emotionele gevoelens en welzijn van de ex-partners.

Naast praktische informatie, tips en adviezen geeft het boek ook praktijkverhalen. Zo beschrijven gezinscoach Marjoleyn Vreugdenhil en relatietherapeuten Suzanne Donders en Jan-Pierre van de Ven voorbeelden uit de praktijk en vertellen ex-partners over hoe het hen vergaan is na de scheiding.

 

Carlijne de Vos

Carlijne Vos (1968), sociologe en journaliste bij de Volkskrant, stond vier jaar geleden als gescheiden moeder van twee kinderen voor de vraag: hoe doen andere mensen dit in hemelsnaam? Samen met Jean-Pierre van de Ven (1968) en Susanne Donders (1958), beiden relatietherapeut, beschrijft ze de vele valkuilen in het scheidingsproces en de hevige emoties waaraan gescheiden ouders én hun kinderen ten prooi vallen. Ook heeft zij gebruik gemaakt van de ervaringen van gezinscoach Marjoleyn Vreugdenhil.

 


 

relatie

test: geboren single of liever een relatie?

van eerste afspraak naar vaste relatie

van je vriendinnen moet je het hebben

vrienden blijven met je ex?

vrouwen en one night stands

wat we liever niet vertellen aan een nieuwe relatieTips, opmerkingen, commentaar of iets toe te voegen?

blz 1 van 1
Klik hier om een bericht toe te voegen
xefjbr
Geplaatst 3769 dagen geleden
LebzE9 , [url=http://iqgnatqxfytz.com/]iqgnatqxfy tz[/url], [link=http://icnfwmwakzdf.com/]icnfwmwak zdf[/link], http://nifmwuhrydeu.com/
 

 

volg rubriek op facebook volg rubriek op twitter rss feed rubriek
is er aantrekkingskracht tussen jullie?
   

gedrag waarmee je iedere man wegjaagt

   
mannen worden anders verliefd

mannen worden anders verliefd dan vrouwen

   
weetjes en feiten over de liefde

is het lust of is het liefde?

   
verdriet na verbroken relatie


 
   

alle rubrieken

alle onderwerpen relatie

sitemap

nieuwsbrief

prijsvragen

forum

 
Aangepast zoeken
 
 
1.

Lijst met superfoods

2.

Geld besparen

3.

Wat doe je tegen keelpijn?

4.

Hoe kook je een ei?

5.

Trend kapsels

 
 
 

MAKEUP

Eyes Lips F